Karlsson på taket.

Det enda som Julia kollade på dag ut och dag in när hon var sjuk var "Karlsson på taket" filmen som farmor och farfar skickade med tomten. Jag och Christian kan den utantill,ja Julia med för den delen men hon tycker det är lika kul varje gång ångmaskinen brinner och när Karlsson visar sig för första gången. Världigt fin teckand film!



Fika

När Julia var mindre var det hur enkelt och smidigt som helst att ta en fika. Nu har vi varit i en mellan period väldigt länge när det mest varit tjo och tjim och sedan kom då denna underbart mysiga fikan vi hade i veckan efter dagis med vår Soffi. Fruktsmoothie och egen barnpanini med ost och skinka. I över en timme satt Julls och smaskade i sig och sa mmmmm efter varje tugga och inte satt hon i barnstol heller utan stor stol precis som mamma. Lillfisen tyckte det var så mysigt att vara på äventyr igen efter sjukdomsveckorna, hon var så glad :o)

 
Var ålder är rolig och har sin charm men nu är det nog ändå extra roligt. Det händer så mycket och jag ser nya saker i hennes ögon varje dag. Nya skratt, nya ord och nya miner. Jag bara älskar henne så mycket. Till månen och tillbaka.

Otäcka baciller

Denna dumma magsjuka. Först jag och igår eftermiddags kom den till Julia :( Men det verkade som om igår vid nio att det var det färdigt och hon fick sig en godnattsömn men så satte det igång nu ikväll igen :/ skumt! Mitt lilla liv har inte ätit ngt och den vätska hon fått i sig idag är nu borta igen. Precis lagt henne och håller alla tummar på att hon får sova gott. Annars har veckan gått väldigt fort och även om julls missade inskolningen på dagis idag så är nu första veckan avklarad och nästa vecka blir det längre pass. Det går bra för henne och alla är så gulliga så det känns skönt. Nu hoppas vi att hon är på benen till måndag och att pappa c lyckas springa ifrån denna otäcka bacill. Kram

Magsjuk

Usch det var längesedan jag var så här dålig. Jag ber till gudarna att de andra två klarar sig från detta! Jag ligger i karantän i vardagsrummet och min fina däruppe har jag knappt sett idag. Just nu ligger jag och lyssnar på dem och blir helt varm i kroppen. De leker med bebisen (dockan) och julia vill att bebisen ska ligga mellan Julia och pappa c i sängen när dem läser. Jag hör hur Julia pratar med c och han svarar. Ibland är det skönt att bara iakta och lyssna på dem på avstånd och inte orka lägga näsan i blöt. De är så fina tillsammans och C är en fin pappa! Imorse vinkade dem hejdå till mig och åkte till dagis för info möte. Imorgon är första inskolningsdagen och det blir pappa c som får sköta den. Spännande :) nä vänner hoppas ni mår bra. Vi hörs snart! Kram

Julen har flyttat ut

Hej på er!
Min första lediga dag idag och det har varit fullt upp. Städat ut julen, tvättat och handlat har jag och Julls gjort. Myst har vi de med. Jag har sagt till mig själv att på mina lediga dagar för vi göra lite nytta (inte så mycket som jag kanske vill hinna) för att hinna med MASSA mysa. Även fast jag nu bara jobbat i två dagar så kan jag redan märka stora skillander och den mest märkbara nu jämfört med när man  jobbade innan man fick barn är att innan jobb, efter jobb och dina lediga dagar var du ledig, nu är det full rulle heela tiden :o) Det är planering som gäller och även mamma och pappa behöver två inskolningsveckor. Trots allt så känns det bra och det är kul att vara igång. Ska villigt erkänna att jag somnat vid nio hittills dessa dagar.

Som sagt julen är ute och lite nya saker i vardagsrummet har därför fått flytta in.


En gammal stege har fått komma in (oljas,målas? det är frågan.) vi gillar den!
stackars olivträdet har nu fyra löv kvar. Men jag ger inte upp det. Den kommer igen nu till våren!


På stegen hänger nu en fin julklapp från söta sebbe och Sofie. Änglavingar av tyll från Walther & CO

 
En vägg mindre att fylla...


Dem fina Tine K lyktorna har fått flytta till matbordet igen.

nä nu kallar soffan en stund.

Avslutar med en mysig nyvaken juliabus från imorse. Hon har börjat med att sätta sig på första trappsteget och sitter sedan där och snackar med mig och Christian. Hon gick även dit ikväll och satte sig och kollade lite tv som hon har kommit på att hon kan göra därifrån. Då sätter hon sig på trappsteg två, för där ser hon bättre men sötnosten vågar inte gå ner själv därifrån så då skriker hon på hjälp :o)


Det är dags!

Gott nytt år!



Hej alla!
Hoppas det nya året börjat bra för er. Efter en himlans rolig nyårsafton inleddes året med en väldigt lugn nyårsdag. Idag har även den varit lugn. Helsingborg bjöd på solsken så det blev en promenad och sedan fika med vänner här hemma.
Idag känner jag otrolig tacksamhet för mitt fantastiska år hemma med min underbra julls! Nu ger både hon jag oss ut i världen på egenhand. Hon börjar på dagis nästa vecka och imorgon är det dags för mig att gå tillbaka till jobb. Det är såklart med blandade känslor. Det ska bli kul att börja jobba men också lite svårt att förstå att mammaledig "bubblan" redan är slut. Vi har haft det så bra jag och lillfisen och jag hoppas verkligen jag får uppleva allt detta igen någon dag. Men nu är det dags att starta ett nytt kapitel. Det väntas nya prövningar och utmaningar men vi hoppas på lika mycket mys och ännu mera kärlek. Detta kommer att gå bra och både jag och Julls kommer att ha det så bra dem dagar vi inte kan vara med varandra.
Min lilla tjej! Du ska veta att du är det finaste i världen och jag tackar dig för allt du gett och ger mig varenda dag.
Tack för att du varje dag gör våra liv lite vackrare och lite bättre.



RSS 2.0