Kärt besök!

Hej på er!
Det har varit en super mysig dag. Fina Seda är hemma från Istanbul denna vecka (säger hemma Seda även om jag vet att det inte är så längre :o( )  För ett år sedan när Seda var hemma låg Julia i magen och nu är hon snart sju månader, oj va tiden går men det var såååå mys att träffas igen och kul att äntligen Julia får träffa Seda och Seda får träffa Julia :o)
Marina var ledig dagen till ära och då får man passa på att fika Massor :o)
Vi träffades på lunch och det blev en smarrig sallad på Tempel. Anna mötte upp och efter en tur på stan så blev det en fika till i solen på Mezo.
En helt underbar dag! Det är konstigt, även om man inte träffar Seda ofta, så när vi sitter där och fikar känns det som om hon aldrig flyttat ifrån oss! We miss you!



Fann varandra direkt Seda och Julia







Seda och Anna...

Marina från sin bästa siga ;o)




Tack för idag säger jag och Julia :o)

Kramar

papa

Förresten glömde berätta den stora händelsen idag.
Julia sa papa flera ggr innefrån sängen när vi hade lagt henne och hon inte var fullt nöjd med detta.

Det är sant!

I helgen kom små viskande papa ljud ut ur hennes mun (skriver med ett p för det låter mer så när hon säger det)
Vi skrattade och sa att vi kan ju säga att hon säger pappa, det ska bara bli lite högre.
Så idag satt jag och Christian i soffan och lyssnade på Julia som missnöjt låg inne i sin säng och grät ( lugn hon hade precis börjat och man kan inte springa in direkt) och mitt i allt gråt så kommer där ett högt skrik på pappa. Jag och Christian tittar på varandra och Julia fortsätter snyfta och efter ett tag så kommer där ett till rop på pappa och ett till 3 st och då kan Christian inte bärga sig utan rusar in och frågar om hon sa pappa och tar såklart upp henne.
Christian kom precis hem från träningen och det första han säger är - hon sa pappa idag!
hihi vi får väl se om detta var en engåns grej eller vår lilla Groda verkligen ropar på sin pappa. (hon vet ju redan vem som kommer och tar upp henne först)

nu kallar sängen!

Natti

Ren

Julia sover, Pappa C är på innebandy träning och jag njuter av tystnaden en stund...
Idag har det tvättats och städats, så har inte så mycket att berätta.
Vi promenerade allafall förbi fiskaffären, det blev laxfilé och färskpotatis till middag. Vilken skillnad det är på fisk och fisk. Det är värt varenda öre för det blir så mycket godare.

Julia fick sig att bad nu på kvällen för hon hade en renbäddad säng och en renbäddad säng betyder att man måste vara nybadad när man går och lägger sig. Dessa rutiner sitter i ryggmärgen hos mig sen man var liten och genom hela ens uppväxt och går inte att rubba.
Jag undrar om Julia tycker det är lika underbart som jag att lägga sig i en renbäddad säng? Jag hoppas ju att hon märker ngn skillnad. Jag vet i varjefall att hon kommer älska det när hon blir äldre :o)


pose


nybadad...

hopp i säng...





Måndag

Hej på er!
skäms igen! Har lite kommit av mig i bloggandet eller varit extremt trött de senaste kvällarna. Kan också skylla på att helgen gick alldeles för fort men var väldigt mysig. Solen sken hela helgen. I lördags blev det korv grillning hos familjen Frelin/Sarwall på lunchen och på kvällen blev det hockey och tacos hos familjen Smeds.
Super trevligt och gott :o) Vi tog en kvällspromenad i lördags runt ramlösaparken. Fredrik och Malin visade oss var dagis, lekplatser mm låg, det är nämligen så att jag och Christian varit och kollat på ett radhus där Smeds bor som vi är väldigt intresserade av och ännu mer efter vår promenad. Det är ett super bra område för Julia att växa upp på. Nära dagis, lekplatser, parker och skog. Håll tummarna!
Söndagen blev lugn med en mysig fika hos Timmy, Anna och Viktor. Det visade sig vara Timmys födelsedag vilket jag och Christian inte hade en aning om så det bjöds på tårta och allt :o)

Nyss hemkommen från kalas och ska hoppa i säng nu men ska bjuda på lite bilder från de senaste dagarna. Mest från vår fika i fredags med Carro, Ella, Bianca;lennox och Elliot och hans mamma My.















Nya kalasskorna var på idag!
Tack världens bästa mormor och morfar!



natti


Har inte gått under jorden!

Förlåt blivit lite dåligt med inlägg här på sistone. Men bättring nu. Faktiskt skönt ibland med några dagars datapaus.

Varit hemma ett par dagar nu och måste ju berätta om vår lilla trip uppåt landet :o)
 Bilresan upp och hem gick så bra, hade ju förväntat oss allafall lite stök men ack nej, vår lilla Julia Madicken satt fint hela resan upp och ner. Bajsade bara ner sig totalt på hemvägen men det är smällar man får ta.

Vi hade en mysig helg. Det blev en snabb visit hos Christians föräldrar, hans syster och hennes son Cooper.
Julia och Cooper som är lika gamla (Julia en dag äldre) fick träffa varandra innan dem flyttar till USA på söndag.
Det blev en mysig lördag med promenad ner mot sjön och grillning i trädgården. Christians föräldrar bor jätte mysigt ute på landet med åker, skog och sjö som grannar. Kommer vara super mysigt att släppa ut Julia där om somrarna när vi hälsar på.

I Söndags åkte vi ner till Västerås och hälsade på, alltid lika kul att träffa Christians vänner därifrån, så himla härliga allesammans. Ibland önskar man ju faktiskt att man kunde bo både i Helsingborg och Västerås:o) Det blev först kaffe ute hos Carola och Anders och sedan hos Stefan och Ann-Louise som också dem fått en ny liten medlem i familjen. Lille söta Ludvig som var så himla go och glad. 

Kvällen spenderade vi ju som jag skrev hemma hos Mattias, Malin och Maja och
vaknade till doften av pannkakor och kaffe på måndagsmorgonen :o)
Maja fick äntligen träffa lilla Julia och vilken bra barnvakt hon var, tänk om man haft en duktig liten Maja hemma :o) Valde bestämt klänning och tights till Julia men kom snart på att hon inte var lika lätt att klä på som henens dockor. Julia rörde sig en aning mer ;o)

I måndags innan vi åkte hem hann vi också med att gå och titta på massa djur, typ som Fredriksdal för ni som bor i Helsingborg. Julia sov men vi andra fick se kossor,hästar,grisar,kaniner och getter bl.a.
Här kommer bilder mina vänner.


leksaker i bilen ett måste, då håller man sig glad















kusinerna var mer intresserade av leksakerna än varandra


cooper




Carola, Sebbe och Simon


Kolla gofisarna. Julia tyckte Ludvig var en sötis ;o)


Julia i Gudfar Mattias trygga famn


Världens Sötaste Maja och Julia




Vem tittar Julia på?

På Maja som sjöng och spelade "This is my life" för oss...

Tack för en mysig snabbvistelse. Vi ses snart igen!


Hej svej!

Hoppas er helg varit bra!

Ville bara titta in och säga hej! Vi har nu landat i Västerås hos Julias Gudfar Mattias, Malin och lilla Maja.
Ätit sushi och myser nu på ost och kex och bubbelvin :o)  En riktig lyx söndagkväll alltså. Mys!
Imorgon eftermiddag bär det iväg hemåt så då kommer helgen i bilder.

Kramar till er alla

Vuxen problem

Hej svej!
Hoppas solen lyst på er idag med!?
Det är ju helt magiskt vilket fint väder det är. Man blir så glad av att vakna till solens strålar varje dag  :o)
Idag har jag och Julia umgåtts med Carro och Ella hela dagen. Mysig bullfrukost imorse, skönpromenad och fika på eftermiddagen igen. Mysigt!!! Inga kort tyvärr eftersom kameran dog, typiskt.
Gud vad våra tjejer blivit stora. Man ser det inte lika tydligt på sitt eget barn men nu när jag inte sett Ella på ngn vecka så ser jag ju hur fort de går och hur mycket som händer bara på den tiden. Nu har vi inga pluttiga bebisar längre men två väldigt söta flickor som lyser upp ett helt rum med deras underbara leénde och tindrande ögon.

När jag skulle åka hem från Carro och lägga in barnvagnen i bagaget, så går inte bagaget att öppna,
hmmm får lasta vagnen i baksätet och framsätet. Christian som egentligen skulle iväg och byta två däck fick åka till Volvo istället, det slutatde med att bildoktorn på Volvo fick plocka isär vår bagage lucka i 3000 delar,tog nästan en timme och fortfarande inte då förstått var felet var :o/ Christian fick lämna kvar bilen, får byta lås och se om de är det, minst 2500 kr och finns ingen del att hitta förrän på måndag troligtvis och vi som ska till Srängnäs  och hälsa på Christians föräldrar o syster imorgon! Så typiskt!

Christian går in på Hertz och hör vad en bil kostar att hyra.... tyvärr har vi inga bilar förrän i morgon kväll säger han bakom disken, det är ju aska i luften. hmmmm... just det!
Nu får vi allafall låna pappas bil om inte bildoktorn fixar fram en del och lagar vår. Tack pappa!

För några år sedan hade man ingen bil och behövde inte oroa sig för att den skulle gå i sönder. Känns ju som att varje gång ngt händer med ens bil kostar det minst 2000:- 
Jag ville skaffa bil när jag var 21 och 23år men en smart person sa alltid att
-Carro en bil är den sämsta inversteringen du kan göra, vänta med det så länge du bara kan.
Pengarna du lägger på kläder och annat kul får du istället sätta undan och spara till bilen. Så du kan laga den när det behövs och köpa nya däck och annat "roligt" när det är dags för sånt.
Då lät det inne alls lika kul med bil och jag avstod.
Nu förstår jag vad han menade. Fast å andra sidan är man ju "vuxen" nu och då hör det till att gnälla när bilen går i sönder :o) skillnaden nu är att man är två på bilen, har råd att laga den men ändå är det minst lika tråkigt!
Detta är ändå inte en big deal i denna värld!
Så ska man tänka!
Dagen i sin helhet alltså. Nu ska jag packa lite och sen bums isäng!
Det blir troligtvis paus här på bloggen i helgen men återkommer måndag med massa bilder från helgen *lovar*

Kramar till er alla!


ses snart igen!

Ibland orkar man inte lägga ner huvudet på kudden...




Grattis!

Grattis blir den stora rubriken!
Lillebror Chrille blir 22 år idag. Inte så liten längre ;o)

Grattis också till Emma och Mattias och deras nya tillskott som anlände i natt.
En liten pojke på 4010g och 49cm lång. En riktigt liten söting! Ser fram mot att få träffa honom :o)

Vi är precis hemkomna från mamma och pappa på lite födelsedags middag för Chrille.
Nu njuter vi framför nya avsnitt av Two and half men.


Grattis min fina bror.


Min andra fina bror. Julia älskar verkligen att busa med sina morbrödrar.

Idag gick också pappa igenom instruktionerna med christian om hur man sätter upp och tar ner resesängen.
Viktigt slutprov blev det och alla stod noga och granskade så det gick rätt till.
Han klarade det. Så nu får vi låna den av morfar och mormor :o)





Julia tröttnade på oss och satte sig framför tv:n med sin vattenflaska och mös...



Sov gott alla!

Kram

Super mysfredag!

Igår var det stan som gällde hela dagen lång för mig och Julia. Sällskap hade vi också hela dagen av fina vänner.
Shacke fick lucka på morgonen så vi passade på att äta en frulle på stan, sånt man nästan aldrig kan göra med shacke så när det händer blir man sååå glad :o) Det blev frukost på Espresso house och sedan en liten runda på stan. Efter lunch mötte vi upp Sandra med sin fina grabbar, Maxan, Jossan och Sara för en fika. Det blev en tjo och tjim fika med alla kidsen som underhöll och mysigt hade vi :o)

På kvällen blev det fredagsmys här hemma med Marina, shacke och Maxan. Tjejfilm, Sushi och massa godsaker. Självklart Blev det fredagsmys för Julia också som fick mumsa på majsbågar.
Lyxigt hade jag det också för Shacke skötte kvällsmat och nattning. Nu är det bara byta bajsblöjaprovet kvar shacke sen är du en fullfjärdad barnvakt ;o)
Marina och Maxan ni kommer få nattningsprovet när ni minst anar det! hihi





















Tack för en mysig dag o kväll :o)


Nu är vi nyss hemkomna från stan. Det blev kaffe på stan för pappa C och mig
och lunch för Julia. Hej på er säger hon.


Nu vilar dem middag och kväll blir det kalas hos Tesse och Noel. Hoppas ni har en trvlig helg!

Kram från oss

idag

Bus och stoj i lekrummet blev det imorse när jag och Bianca tränade. JuLia och Lennox hade skoj med alla de andra barnen och Sara :o). När jag kom tillbaka för att häma Julia hade Sara satt henne i en läragåstol eller vad det heter. Ni vet en sån med hjul som barn kutar runt i och kör över en och en annan tå så det gör sådär in i vassen ont. Hon tyckte allafall det var roligt. Sen när hon såg mig kom hon nog på att hon var trött, gnällde lite mamma tyck synd om mig gnäll och vi hann inte mer en ut i bilen så somnade hon som en stock.
På eftermiddagen promenerade vi ner på stan, mötte upp Bianca och Lennox på lite fika och mellis och tog en liten sväng på stan fast bara en pytteliten ;o)

Håller förresten på att titta på paraplyvagnar måste ju ha en till Barcelona. Någon som har erfarenhet av ngt märke/modell och kan ge mig några tips???
















denna grabb håller jag hårt i haha...

Tung kväll, gick inte så bra för Rögle. Nu går jag och lägger mig. Ses imorgon!

Kram


Hej!

Hej svej!
Precis nästan hemkommen från träning. Gick in på Sandras blogg och snodde ett foto från igår (flåt sandra :o) )
Är bara tvungen att visa hur det numera ganska ofta ser ut på shackes fina salong i köket.



Hennes salong ligger nämligen bra till i stan för ett mellis/lunch stopp och blöjbyte.
hihi tack shacke för att vi får invadera dig ibland med vagnar,skötväskor,puréburkar och barn.
Vi ska bara invenstera i en barnstol nu ;0)


Lycka!

Det är verkligen lycka att få vakna upp en dag som denna. Fåglarna kvittrar och solen skiner, en perfekt vårdag.
Önskade mig fint väder idag och det fick jag :o)

Det har varit en mysig dag. Jag och Julia promenerade ner till Gröningen i förmiddags för att träffa Sandra, Lukas och Hugo vid den stora lekplatsen. Normalt håller dem hus i Bollnäs så det var mycket roligt att få träffa Sandra och hennes två charmtroll. Jag kan faktiskt tänka mig att flytta till Bollnäs enbart för att Julia ska få denna underbara dialekt som Lukas hade, man bara log när han pratade :o) Lekplatsen var en dröm för barnen, japp för Julia med, där var ju en Massa barn att titta på. Hon satt i vagnen och njöt, längtade nog tills hon kunde springa där, gunga  och äta grus ;o) Tack för en härlig dag!

Jag och Julia hann sedan med en Sushilunch med Shacke på stan. MYYYS!


















                              










smile

Hej på er!
En härlig kväll... efter badstund med pappa så satt Julia i mitt knä och mös i soffan,försökte ta idolbild på oss. Mitt huvud kom inte med men lilla Julia kom med och hon vet redan att hon ska le när kameran kommer fram haha







Måste visa den coola jeansjackan som Julia fick av mormor och morfar
kommer bli perfekt över alla sommar klänningar och tunikor...




Mer fina kläder. Outfit från shacke. "Likadana" coola gröna byxor ska dem ha i sommar...

Underbara Shacke och Marina! Ni vet hur mycket jag och Julia älskar er!

By the way! Boken som hon fick av Marina kan jag starkt rekomendera.
Det är en serie pekböcker med jättefina bilder och var bok illistruerar våra vanligaste barnsånger.
Julia har "bäbä vita lamm" och nu fick hon "ekorrn satt i granen". Super mysigt man kan läsa,peka och sjunga på samma gång innan läggdags.

Nu kallar sängen, ny dag imorgon. Vi hoppas på en solig härlig vårdag.

natti!




Julia 6 månader

Grattis grattis vår älskling!

Varit en mysig dag och uppvaktad har hon också blivit den lilla donnan.

Det har blivit fikamys på stan, Bus med sebbe och Sofie nu på kvällen och några fina paket har också öppnats.
Idag har jag också fått lära mig göra hemlagad sushi. Sebbe delade med sig av sin talang och när sofie slutat jobba blev det sushi till kvällsmat. Nu har vi ätit god cheesecake till efterätt och druckit kaffe. En perfekt avslutning på en jättemysig påsk med massa god mat och trevligt sällskap.

Här kommer bilder från Julias dag


 


Paket öppning

Det blev en fin outfit av shacke, en bok och ett litet påskägg av Marina
Bilder på alla presenter får vi fixa imorgon. Det har ju blivit några fina i helgen
både i påskägg och i halvårspresent av mormor och morfar också.


I några dagar nu så har hon stått redo i startposition men änsålänge så
tar hon sig bara bakåt men snart nog. Doktig flicka!

Jag har tagit foto med min dåliga mobil idag, så synd för på detta fotot
la hon huvudet på sne och log. Nu dricker hon själv av sin vattenflaska.


Dagen avslutades med Bus bus bus.


Natti natti på er.


Julia

Imorgon blir vår älskling ett halvår.
Det sötaste, finaste, underbaraste vi vet.




Julias och min hand, taget av Sofie




Lång powernap


Två timmar lång powernap för oss i eftermiddag. När hände det senast?
Långt innan denna bönan kom till världen...




Ikväll är det solsidan! Glöm ej!

Kram på er


Go´dagens

Glad påsk på er :o)
Långfredag idag och idag ska man bara sitta tyst och rulla tummarna hela dagen lång. Vi hoppar det och tar en snabbis till Väla istället, till Pappa C stora förtjusning (NOT) ska in en snabb vända på Ikea också och fylla på ljuslagret.
Igår hade vi mamma, pappa, sebbe och chrille på middag. Det blev en hel kväll med god mat och dryck.
Detta bjöds det på



Klassisk toast skagen till förrätt. Alltid lika gott.



Kantarell doftande fläskfilé till huvudrätt.
Receptet hittar ni på Tasteline. Kan varmt rekomenderas!

Efterrätt blev en Frödinge kladdkaka haha, jag är inte mycket för det där med att göra efterrätter.
Men den kladdkakan är såååå god.

Nä nu ska vi åka.

Kram på er!

RSS 2.0