Första ljuset brinner...



Pulkaåkning och adventsmys så har vår dag sett ut. Julstjärnor och ljuststakar har kommit upp.
Årets jul"pynt" går i vitt med inslag av zink och gran,så enkelt som möligt. Vill även få in lite rött, får se hur de blir med det. Jag vill pynta ett tag till.












Cherry on Top Award




Fick denna fina av Sandra






Regler för utmärkelsen:

1. Tacka den person du fick den av.
2. Kopiera utmärkelsen till din blogg.
3. Dela tre saker som du gillar, med dina läsare.
4. Skicka utmärkelsen till fem bloggar som du tycker förtjänar denna utmärkelse



Så tack fina Sandra för detta värmde hjärtat. Kolla nu in hennes mysiga blogg om livet i Bollnäs (länkar till den ovan) och där står ju inget om att man inte får ge tillbaka den så du får en av mig med.

3 saker jag gillar just nu är Att vara mamma, njuta av adventsmyset och bli inspirerad

okej då har jag fyra kvar att lämna denna awarden till.

Cecilia 

Julias vita drömmar

Helt enkelt hos mig

mamamini

Kolla in hos dem. Cecilia är en vän från förr och dem andra är bara helt underbara bloggar som jag börjat följa.


Tidig morgon och första snön.

Godmorgon! Steg upp till tystnad och sitter nu i mörkret med tändaljus och väntar på att Julls ska vakna så att vi kan mysa <3
Nu har lillafisen på riktigt sätt och upptäckt den första snön och hört den knaka under hennes fötter. I helgen (om snön ligger kvar) får vi ge oss ut på lite pulkaåkning.

Idag ska vi försöka göra lite ärende och inhandla lite mat och fix och trix till adventfönsterna. Det är vad som är i mina tankar nu + ett ständigt malande i mitt huvud om dagis hit och dagis dit. Är så otroligt svårt att få dagis plats och man vill ju ha ett dagis här i närheten och inte 2 mil bort. Vill bara hitta ett tryggt ställe att lämna min lilla fis på som ska kännas bra i magen för oss alla. Jag hoppas verkligen det löser sig mycket snart för jag kan inte direkt njuta av tiden som är kvar när detta hänger över mig varje sekund.
Nä nu blir det kaffe.
Va rädda om er ute i vinterlandet!




Gokväll

Hej hopp!
Har en liten prinsessa som är så trött men vill inte sova och en mamma som bara vill slänga sig på soffan. Ingen bra kombinatin alltså.

(skrivet 10 minuter senare) Nu sover hon...

Idag har det var hiskeligt ruggigt kallt så inte mycket utomhus vistelse. Morgonen började med öppenförskola. Sång, lek och fika. En snabbfika till med Emma och Pelle innan vi drog hem för lunch och vila. Hann med ännu en liten fika med ännu en Emma men den här gången Emma från jobb som tittade förbi på lite te. Hon har inte sett hur vi har det så det var mysigt att ha henne här.


Förresten 1:adevent på söndag och nu börjar planeringen inför julpyntandet. Imorgon ska jag försöka mig på att göra lite julpyssel och ta fram jullådan från vinden för att se vad man har och vad som behövs inhandlas. Kom på att fönsterna ska ju putsas innan ljusstakarna ska upp! Mycket att stå i denna vecka alltså.
Hur går det för er?

Har inte så mycket roliga bilder att visa men kan visa mina nya stilleben på matsalsbordet.




vad skulle man gjort utan ljus?

Trevlig Helg!





Hej alla!
Här i staden faller nu den första snön och lägger sig som ett vitt täcke över marken. Här inne är det ännu en förkylnings omgång. Julia är krasslig igen med en ruskig hosta och rinnande näsa. För mig är min hosta numera en vana och jag har funnit mig i den. Jag har städat och gjort det helg mysigt med nytvättade golv, säsongens första tulpaner på köksbordet och nya doftljus tända. Här är vi redo för helg!

Det var en stolt pappa som möttes av denna lilla tjej för tvådagar sedan när hon ensam traskade för att möta pappa på perkeringen efter jobb ( ja jag gick ju bakom förstås)





Trevlig helg och ta hand om varandra!

Det väntas tillökning...

...japp i maj/juni väntas den. Åååååå vad jag längtar!!! Det kommer bli en lång väntan men den som väntar på ngt gott.....

Nu kan alla ta ett djupt andetag för det är ju inte som ni tror. Nä det är "bara" en lampa vi går och väntar på här hemma och eftersom leveranstiden är så lång som ett halvår så får man lite känslan av att man är lampgravid eller ngt haha...

Jag väntar gärna länge på denna lilla gobit.



 
(bilder lånade från tine K och underbara bloggen Helt enkelt hos mig.

ja kär i en lampa kan man bli!!!


Pappas Dag!

Idag har det varit alla fina pappors dag.
Jag har lyckan att ha en helt fantastisk pappa som finns där i vått och torrt och som jag älskar och även en underbar pappa i form av pappa C till vårt lilla troll!
Vi älskar er!




Lås och bom...

...på allt nu tack! Min busunge älskar att reta mig och går fram till kökslådorna drar ut och skrattar högt och hjärtligt.









 
(Förlåt för bildkvalité,taget i mörker och med telefonen)

Ny mysig klänning som är en förtidig julklapp från familjen Frelin/Sarwall. Redan en favorit tack snälla :o)

Nya fina klänningar kom även mormor med idag  :o) B.la. årets julklänning! Vill så gärna fota denna och visa er men tror att jag vill ha den på åretsjulkort så då får nu ju inte se den än ;o) Tack snälla mormor och morfar!
Nu ska vi snart se minimello jag och Julia, världens bästa barnprogram änligt oss. Idag är det final!!!
Pappa C spelar match så vår shacke kommer sen med thaimat. Det blir idol och OLLE :o)

Ha en fin kväll!

Kramar!

Mitt mamma <3

Hej fina!
Ligger fortfarande nerbäddad i soffan och känner mig som världens tråkigaste och slöaste mamma. Vill ju bara orka busa med min lillfis de allra sista veckorna innan allvaret sätter igång. Förstår ni? Det är bara veckor kvar. Jag trodde inte det skulle vara så jobbigt men mitt mamma hjärta gråter varje gång jag tänker på det,vilket är 100 ggr om dagen. Ska bara försöka njuta av varje dag nu och tänka att allt ordnar sig!


Jag älskar dig min Julia... to the moon and back!





Helgen

Här sitter vi uppkrupna i soffan, hostiga och snuviga...
Därför kör vi resumé av de senaste dagarna.
Chrille på besök i helgen och glada var vi. Julia som kände sig trygg direkt, showade för morbror och mös hos morbror. I lördags kväll åt vi alla kalkonmiddag hemma hos mamsen och papsen och hemlagad chokladglass. Riktigt gott var allt!
I söndags var det avgörandet i allsvenskan. Papsen lagade till en riktig uppladdningsmiddag. Fläskfilé på toast med gorgonzola. Ja det kallar jag middag :o) Pappa och bröderna på plats på olympia, mamma på jobb och pappa c på match i Åstorp. Det lämnade mig och Julia ensamma hemma hos mamma och pappa för att kunna kolla matchen på canal +. Vår Shacke kom förbi på te och glass och tillsammans såg vi Hif förlora och Mamlö FF vinna Sm guld. Riktigt tråkigt :o( Lite extra surt när det är Malmö som vinner oxå ;o) grrrr
Igår vakande jag och lillfisen ännu mer hostiga och snuviga och begav oss därför direkt hem till mormor på lite frukost och måndagsmys. Mamsen hade bakat ett jättegott bröd som enligt henne själv skulle vara jättlätt att göra. Ska ge er receptet :o)
Sedan fick jag lyx egentid när mamma gick ut med Julia och gungade. Jag passade på att läsa tidningen medan jag stoppade fötterna i ett varmt fotbad. Åååå vad skönt det var! Tack Mamma!

Snart ska jag börja med lunchen. Pappa C kommer hem och äter med oss...
Hoppas ni får en fin dag!





1.

2.

3.


Barnprogram

Är toppen kul! Inte ska man sitta i soffan, nä man ska hänga vid soffbordet så man kan digga när det kommer musik.



Idag blir hon 13 månader lilla skrutten :o)

Ha en trevlig helg alla fina!
Kramar från oss

Morgonstund

Vi tittar in här för att säga Godmorgon till er alla! Utanför fönsterna öser regnet ner,det är mörkt och blåsigt så vi stannar inne i varmen ett tag till. Snart helg igen och det känns som den precis var här. Men vi gillar ju helg :o)
Appropå helg så var det då som Julia tog sina första steg och nu ställer hon sig upp titt som tätt för att gå istället för krypa :o) Ser så gulligt ut och man blir helt varm i kroppen.
Nu säger vi hejdå igen för det är dags för välling. Hoppas ni får en mysig onsdag.
Kramisar





RSS 2.0