Äta själv....

Nu har det börjats kladda. Julia har så smått börjat få äta lite själv. Hon prövar sig fram. Det är inte så lätt att få fruktyoughurten på skeden men det löser man med händerna och varför inte slicka i sig det istället och strunta helt och hållet i skeden?!










Café mys

 Precis varit i ängelholm och strosat. Hamnade på ett mysigt café a la fransk Vintage. Jätte mysig inredning!!!!!







Bara massa fina vintage saker från Frankrike och Tolix stolar i mängder! GIVE me one!!!!

Midsommarafton del 2

Hej hej!
Måste ju bjuda på lite bilder från vårt midsommar firande, när den fina krantsen och klänningn kommit på.
På eftermiddagen promenerade vi upp till Fredriksdal för dans runt midsommarstången och jordgubbstårta och kaffe i gröngräset med endast en klarblå himmel ovanför oss. Kunde inte bli bättre alltså. Efter det promenerade vi vidare hem till familjen Lönnberg för vidare firande. God mat och dryck och trevligt sällskap. Inte förrän efter midnatt tog jag, christian och Julia (som somnade gott i sin vagn och verken vaknade när vi gick hem eller la över henne i sängen) vår lilla promenad hemmåt. Hur hade ni själva det?

 
Hemma och redo för midsommardans








 
Stackars mamma/mormor hade gjort fin jordgubbstårta men tappade 
tårtkupan. Som tur var den i tryggt förvar men blev minst sagt lite tilltryggt ;o)
men ni skulle bara veta hur god den var. Smakade precis som mammas jorgubbstårta brukar.






Julia gick iväg med morfar och kollade djuren på fredriksdal.








Midsommarafton och Födelsedag

Glad Midsommarafton på er vänner hoppas ni får en super mysig dag och att regnet inte hälsar på er.
Morgonen har redan varit händelserik, jag vakande till skönsång och en klappande Julia som klappade i takt till vi gartulerar :o) Det är ju lätt att glömma i allt midsommar tjohej men det är ju inte bara det som händer idag den 25 juni. Det är nämligen min 26 årsdag oxå ju :o) Mamsen och Papsen överraskade och hängde på ringklockan kl 9 med blommor, bullar och frukost påse :o) super mysigt. Med sig hade dem oxå en midsommar present till Julia. En leksak som man ska bygga upp till en gubbe. Mamma/mormor och jag har bundit Julias midsommarkrants, morfar ver nere på torget och köpte blommor :o) så nu är vi redo att fira midsommar :o) kram på er!












en björk efterlyses?

Måste plocka björke till Julias första midsommarkrants. Var ute precis och letade. Ngn som vet var man hittar en björk i närheten av oss???


Ja, imorgon ska hon ha krants i håret (tror jag ja)



Titta mina nya fina skor!!!!


En dag i solen

Idag har vi myst i solen med Ella och Carro och det är inte det lättaste att få dessa två envisa damer att titta in i kameran samtigt. Dem är överallt och ingenstans.












appropå...

Vårt internet är så struligt nuförtiden. Riktigt seeegt är det idag. Tar hur långt tid somhelst att ladda upp en ny sida. Idag har det varit riktigt mysigt väder, Vi har myst med Maxan hela dagen lång i stan. Jag skulle egentligen gått på Zumba nu på kvällen men det fanns inte plats på passet men jag ska gå imorgon istället. Maxan ringde  precis och sa att det var JÄTTE kul så ser grymt mycket fram emot att zumba imorgon. Ni vet han på tv shop som säger Let´s Zumba ;o) Nu börjar det förresten närma sig dagen då vi får nycklarna till vårt radhus wiee bara 1månad kvar nu. Jag längtar verkligen tills vi får fixa och dona precis som vi vill ha det. Idag har vi nog bestämt oss för vilket golv vi ska ha och det var det stora valet vi hade framför oss, för annars ska allt bara målas VITT :o) Blir mycket googlande på internet och insperations letande, men kan erkänna att jag nog inrett allt 52 ggr i huvudet redan :o) Christan står för renovering och jag för inredning. Det är han som hittat golven och jag får hitta "piffet" som han säger. En bra deal :o)
Perfekt nu för det är sommar och det betyder massa loppisar runt om i vårt avlånga land!
Appropå inget egentligen så börjar det spricka upp en liten tand i Julias lilla mun, kan förklara en rinnande näsa och feber... och allt ska in i munnen...





godnatt vänner





Fetaost

Har länge letat efter fetaost som blir sådär krämig så det bara smälter i munnen. Ni vet precis som man får den utomlands. Nu har Sofie visat mig en och helt oväntat har ni en underbar fetaost i den här förpackninngen och det bästa av allt i en butik nära dig.


Apetina classic i tetra!!! Smakar inte alls som den som ligger i plastförpackningen.
PROVA!!!

Annars har vi haft en skön söndag. Julia har hittat en ny plats. Här fick hon sitta så pappa c visste var hon var när han sorterade tvätt. Hon far ju runt som ett yrväder :o)


Tvättkorgen

she liked it :o)


Bröllopsyra och tekniska problem

Vänner här hemma har vi haft tekniska problem, vilket resulterat i få inlägg på bloggen.
Helgen har gått i kärlekens tecken och igår hade jag bröllopsyra här hemma. Christian flydde fältet mellan 2 och halv fem och Julia förstod att det var bäst att sova under denna tid (Hon har varit febrig och haft en rinnande näsa) så jag kunde i min ensamhet fullständigt frossa i alla fina klänningar,prinsar och prinsessor. Vad vacker hon var och vad  fint det var. Jag kan utan att skämmas säga att jag gillar det och är glad för att hon fick sin prins tillslut. Jag har nog aldrig sett en sådan lycklig brud.


Vår prinsessa laddar upp





I fredags var jag och klippte mig hos shacke och snälla Sofie fick mysa
med Julia under tiden. På kvällen hade vi tjejmys med pappa C ;o)
Det blev färsklax med nypotatis, rosévin och ostbricka.

Livet har sina goda stunder












Kvällsmiddag

Hos Familjen Frelin/Sarwall




Fina Pelle,nytillskottet i familjen


Timmys och Annas lilla Viktor


Finaste i stan
Lisa och Julia NU


Lisa och Julia för 8månader sedan




Snabb genomgång av helgen (bilder nu uppdaterade)

Nu var det söndag igen och imorgon börjar ännu en ny vecka. Helgen har snabbt rullat förbi men varit himla mysig. Student galej i Ystad ifredags hos kusin Evelina, kuligt. Tänk att det nu var sju år sedan man själv stod där i studentmössa och sjöng fy f-n vad vi är bra! Igår blev det en mysig dag på stan med fika, vi fick sällskap av Sofie och vi åt super goda mackor. På kvällen stack pappa C på killgalej medans Sofie,shacke och Marina kom hem till mig och Julia. Vi beställde thaimat kollade film och såklart slank lite godis också ner :o) Idag har jag jobbat, mycket shopping sugna människor på väla och Julia har roat pappa C här hemma (han såg allt lite trött ut imorse när jag stack till jobb :o) )
så mysigt att komma hem till min gofis när man varit ifrån och jobbat. Man ser hur glad hon blir när man kommer, man bara rusar fram till henne och kan inte sluta krama och pussa henne. Förstår hur pappa c känner varje dag. Nu ikväll har vi badat och tagit igen allt mys vimissat idag. Här fick ni en kvick genomgång av helgen haha :o) Nu säger jag godnatt. Pappa C kallar (ska fortsätta se film nu)

Natti!


på studentgalej här med mammas kusin Andreas




Kusiner och moster


Ni får en till bild på dem och lilla sötisen Molly som för övrigt Julia älskade närkvällen var
slut och satt stolt i Karins knä och höll henne i kopplet,ska försöka hitta bild på detta. Har för mig att det var ngn som tog.


Lördagsmys



MAMMA skynda dig!!! Jag vill bada!!!!


Regnet det bara öser ner...

å vad gör man en regnig dag? Jo man är inne och myser i pyjamas, busar och leker med alla sina leksaker.
Det gör vi nu idag innan det är dags att göra ve sig och bära av till Ystad på studentgalaj. Hoppas verkligen alla studenter slipper att få regn på sig när dem springer ut och att kvällen bjuder på uppehåll!








älskar när det blir spontant

Disken är diskad och baken har nuddat soffan, gött. Det blev en helmysig torsdagskväll. Bestämde mig innan idag att jag skulle göra en riktigt god spaghetti och köttförssås, en sån du lägger ner din själ i och inte bara en sådan du rör ihop snabbt(det blev nästan så). Ringde familjen Frelin/Sarwall och frågade om dem ville komma och äta kvällsmat och sedan familjen Lönnberg. Trevligt, spontant, enkelt och gott. Man ska alltid umgås på helgen och då ska alltid recept.nu grundstuderas för att hitta det perfekta receptet man ska storhandla dagen innan och vin, öl ska inhandlas. Visst det är jätte mysigt men det är faktiskt precis lika mysigt att umgås över pasta och ett glasmjölk. + Helgerna räcker ibland inte till och alla äter vi middag måndag till torsdag med.

Imorse var vi även på 8 månaderskontroll med Julls. Boel testet som grodan klarade galant.
Hon hade inte gått upp så mycket i vikt sedan 6 månaders besöket men så som hon nu ru rör sig är inte det så konstigt. Någon gång måste det ju stanna upp lite :o) vågen visar nu 9380g. 380g mer sedan sist. :o)
Vi firade hennes ok i rumpan med en fika med mamma/mormor och sebbe och lite blomster shoppning.







Natti natti


Grey´s

Vilket avsnitt grey´s bjöd på idag då. Var i valet och kvalet om jag skulle se det för jag tycker det har blivit lite långtråkigt men shi fick jag. Så spännande. Hoppas nu bara för allt i världen att Derek klarar sig!

Nu kallar sängen, riktigt trött efter min arbetsdag men kul var det, mycket folk och försäljning :o)

Natti natti på er alla!

Gunga gunga







Vaknar somvanligt till ett molnigt Helsingborg. Igår lyckades ändå solen spricka fram och det blev en mysig dag med rabarberpaj på Mammas/mormors balkong :o)
Idag är det jobb som gäller för min del och det ska bli himlans kul att få jobba lite, var ett tag sedan nu. Är riktigt på hugget för att sälja dojjor till alla studenter som är ute i sista minuten.
I Julias kalender står det en heldag med mormor på schemat. Mormor har ju sagt till Julia att hon ska få gunga och smaka calippo så hoppas att det inte regnar hela dagen.
Ska sedan bjuda er på världens sötaste bilder när Julia smakar calippo för första gången i Barcelona. She loved it och blev heltokig när hon inte fick hålla i glassen själv. Tyvärr så hade jag inte dem bilderna på vår kamera, de flesta bilderna har mamma och pappa på sin kamera så när jag får tag i dem så bjuder jag på ännu fler bilder från barca :o)

Idag bjuds det på bilder från vår gungstund på lekplatsen i söndags. Solen sken och varmen var kommen (trodde vi) Solen KOM TILLBAKA!
Ha en underbar dag.

Barcelona 2010 del 1

 
Då var vi back in buisness efter en helt underbar vecka i Barcelona. Underbart väder och sällskap (Tack!), god mat och dryck, bedårande sevärdheter och magisk shopping för att sätta ord på resan. Allt har gått väldigt bra och Julia klarade både flygresa, värme och rutinrubbning galant. Hon har varit helt otroligt underbar denna resa och charmat alla i sin närhet. Bättre hade vi inte kunnat ha och våra födelsegrisar blev ordentligt firade.





















































RSS 2.0