En tanke


Igår vid lunch lånade mormor och morfar sin lilla trollunge för ett dygn av mys och bus. Det är skönt med avlastning ibland men man saknar, fast då får man sådana här mms och allt blir bättre...



mormor och morfar är bra på att sända lite uppdaterings mms för att stilla saknaden. Jag undrar om dagispersonalen kan tänka sig att göra detsamma? Tänk så bra det skulle gå för mig på jobb då :o)

Godnatt alla!

året i bilder del 2

















Anna och Timmys lilla Johan




Ett gott nytt år på er alla! Jag önskar er all lycka och välmående!
KRAM



Gott nytt år alla underbara människor! Nu är snart middagen färdig och vi är redo för att fira :) jag önskar er allt gott! Kram

året i bilder del 1

Bilder säger mer än 1000 ord...










Första mötet för kusinerna....

...och lilla Maja i Västerås

















ses imorgon för del 2... Kram

Smyggtitt på julen 2010

Tog mig ett litet jullov gott folk. Jag hoppas att ni haft en lika mysig jul som vi.
Det är mycket som snurrar runt i mitt huvud nu. Om bara några dagar tar detta år slut och så även mitt år som mammaledig. Det är nya prövningar som mitt mammahjärta står inför och mina känslor åker för tillfället bergochdalbana men det kommer bli så bra så bra....















KRAM


God Jul








God Jul önskar vi er! Hoppas att ni får en mysig jul. Julia vill speciellt önska God Jul till Farmor och Farfar. Hon saknar er och tackar för alla fina julklappar ni skickat. Hon hälsar också att mamma och pappa ska ta mycket bilder från den första "riktiga" julen så ni också får se!


Julkortet 2010

"lillejul"





Dagen inleddes med sedan ett år tillbaka ny jultradition. Eftersom shacke nu lämnat oss och farit till Thailand så fick jag och Maxan föra traditionen vidare ensamma detta år men mysigt hade vi för de :o) traditionen innebär frukost på stan på ett franskinspererat café vars namn jag inte kan stava till. Dåligt av mig bara eftersom jag inte tagit bilder från detta (så blir det när Julia inte är med)
Därefter blev det julshopping och de sista klapparna handlades.
Nu har jag gjort revbenen inför morgondagen och slagit in paketen. Ska bara slänga mig på soffan nu innan sängen kallar. Imorgon bitti väntar lite städning innan gästerna kommer :o)

Lite bilder från Marinas besök igår. Julia fick öva inför morgondagens tomtebesök och nu sitter de i ryggraden på henne de här med att riva upp papper.









För Julia kommer julen i många år handla om tomten och Julklappar som för de flesta barn. Hon ska dock lära sig att man inte kan få allt på sin önskelista och att ibland får man önska länge innan en önskan går i uppfyllelse och då har man varit riktigt snäll. Jag är glad att jag nu insett att jag inte behöver några julklappar, bara jag får äta god mat, vara med min familj och se glädjen i Julias ögon i många år framöver trots att hon inte får alla 25 saker hon önskat sig. Som liten blev jag sjukt överlycklig och tacksam till tårar en jul när jag fick Beverlyhills filmen. Säkert inte den största och dyraste de året men det var den filmen jag verkligen ville ha! Barn mäter inte lyckan i pengar eller i hur många paket dem får. Eller gör dem det? Då är det vårt mål som föräldrar att se till att dem även kan glädjas åt en enkel film!


God Jul alla om vi inte ses här imorgon och var rädda om er!

Kram på er!

gokväll

Här hemma myser vi med julmusik och förberedlser. Maten är nu handlad och imorgon fixar vi de sista julklapparna. Hör till i min värld att handla lite dagen innan i sista minuten liksom. Ikväll blir det lite julmys med Marina, hon är snart på ingående. Jag ska faktiskt visa henne hur man gör sushi :o) (Nu är jag tillbaka 3 timmar senare och sushin är uppäten,gott var det och propp mätta är vi)Detta åt vi även i lördags  när vi hade lite minijul med Sofie och sebbe som nu åkt hem till sina föräldrar för att fira. Klädde granen,drack glögg och åt pepparkakor gjorde vi också. Bilder från denna kväll får ni som lovat här.




Kärlek <3




Julia har nu blivit lite bortskämd av sin fina gudmor (Marina) som gett henne väldigt fina julklappar. Tack fina och pussar i massor fick hon av Julia.

Ha en fortsatt mysig kväll alla och stressa nu inte för mycket imorgon!
Kram

4:e advent


Ljus nummer 4 brinner här hemma (tändes precis). Sambon tänker inte riktigt på att det ska tändas om inte jag är hemma och tänder det. Nu är det bara 4 dagar kvar till julafton, mat och de sista klapparna ska inhandlas. Som sagt så blir julen här hemma i år och det ska bli jätte kul att få göra det fint och mysigt för personerna jag tycker mest om i hela världen. Tar dock hjälp av mamsen och papsen när det gäller vissa saker som t.ex. skinkan och pappas köttbullar :o) 
Ute märker man iallafall tydligt att folk börjar bli julstressade. Efter att i flera år stått i butik jul efter jul så såg jag även idag tydliga tecken på den små stressade lätt irriterade svensken som bara söker bråk och blir jätte irriterad när butiksbiträdet är trevlig så att denne inte kan gorma tillbaka men känner ändå att han/hon måste avsluta med en helt onödig kommentar. Trist är detta! Men men det finns många trevliga där ute i julhandeln också :o)
Igår hade vi en jätte mysig dag tillsammans med Sofie och sebbe, bilder på detta får ni imorgon eftersom jag är jätte trött och vill bara krypa ner under täcket. Tänker dock visa vår fina gran som vi inhandlade igår.
(luktar sååååå gott)



oj lite suddig bild,får nog återkomma med en bättre bild på denna skönhet ;o)

natti natti fina ni!


godnatt

Det blir ett inlägg till innan läggdags. Sitter och väntar på pappa C och inget roligt alls på tv :o(
Ville bara visa min lilla fisunge så glad hon var när hennes älskade morbrödrar kom på kvällsbesök.


Mös på stora fina stolen med chrille och snackade i ett gjorde hon också.

ååå vad jag älskar denna unge...

Mysigt hade vi det....

godnatt på er!


ÄNTLIGEN!

Har Vår lillfis fått dagisplats,jätte skönt och nu är julen räddad! Den 10 januari börjar inskolningen i två veckor sen är det dags att vara själv på dagis 3 ggr i veckan. ÅÅÅ lite jobbigt kommer det att bli men känns skönt att vi fick ett dagis som vi ville ha för det känns i magen på både mig och pappa c att hon kommer ha det jättebra och kul där. Lillfisen börjar bli stor tjej!!! Nog om detta. Nu sitter vi här hemma jag och JUlia och väntar på hennes morbrödrar som ska komma och mysa med oss ikväll, chrille kom hem från Borås igår så nu får vi passa på. Pappa C åkte precis på match i Malmö och kommer hem sent ikväll.

Visar idag foto från igår på Julia och Ebba. Julia tyckte det var superkul att ha en "stor tjej" på besök.

Det blev paketöppning, som gick snabbt som attan (vanan inne) två fina instrument i trä som låter fint :o) Nu kan vi starta band. Tack snälla ni!


Söta Ebba tittar upp men Julia är inte lika lätt att fota längre,här tittar hon demostrativt ner och här...

räcker hon ut tungan! Är glad att Ebba älskar barn för här har vi en SUPER bra barnvakt om ngt år när det är dags för det :o)

Hoppas ni alla får en mysig fredagkväll. I helgen tänder vi fjärde ljuset och längtar tills Julafton när vi sitter och har det bra inne i värmen med (nästan) alla våra nära och kära! 

Kramar!

Uppdatering från mobilen

Gokväll! Skumt men jag kan inte logga in på bloggen från vår dator utan bara på min mobil. Skulle ju visa lite bilder från dagen som gått men det får vänta. Det har allafall snöat massor idag så det fick bli en innedag med trevligt fikabesök av Annelie och Ebba. Får se snart om det kan loggas in från datorn men om detta inlägg nu funkar som det ska så blir det första gången jag bloggar från mobilen :) kram kram sålänge

Rekommenderar

Filmen " the next three days" som jag och Christian såg på bio i lördags när vi var ute på alonetimemys.
Super bra! Passa på med ett biobesök nu i juletider!


Min lilla Lucia

Glad Lucia alla! Säger man så förresten?
Här var vi uppe i ottan och Lussade på Morfars jobb. Jag har svårt att få lillfisen på kort nuförtiden men jag gör så gott jag kan.



Morfar får hålla i för att hon överhuvudtaget ska fastna på bild men sin söta luciakrona. Kommer från underbara Oskar& Ellen som gör typ allt i mjuka varianter. Luciakronan är en gåva från familjen Andersson. Tack snälla ni!



Va fotar du mamma?

Kram på er och ät nu många lussebullar...

Julstök

Hej hopp alla!

Två dagar av jullbak har jag och Julia haft. Först igår med Carro och Ella. Där vi först gjorde lussebullar och sedan fick tjejerna prova på att baka sina första pepparkakor. Det gick väl lite sådär, vi fick snabba på innan dem antingen förstördes eller degen käkades upp :o) söta var dem i varjefall och resultatet blev ganska bra trots allt.


sötnosarna dansar till julmusiken. Inte så lätt att fånga dessa två damer på bild, allafall inte att få båda att titta in i kameran och le... lättare när dem satt stilla :o)


baka baka liten kaka....



Idag fortsatte vi vårt bakande. Mormor kom hem till oss och det blev MASSA lussebullar gjorda. Självklart fick mormor även smaka Julia och Ellas pepparkakor till fikat som Julia också glatt smaskade i sig. Nu är frysen fullproppad av goda lussebullar till måndagens luciadag...





Ikväll är det idolfinal!!
Trevlig helg!
Kramar


Inget speciellt att skriva.


Så det blir bilder på en liten Julia från imorse när hon roar sig själv.









Nu ropas det MAMMA från ovanvåningen. Vill jag ska komma upp och leka med henne,pappa och dockorna så hej så länge alla <3




2:a advent




Hemma igen efter ett jätte trevligt dygn i Kivik. Jätte mycket snö Överallt och då menar jag verkligen jätte mycket, men gud vad mysigt det är på Österlen även när snön ligger som ett täcke. Vi har bubblat, ätit gott och tjattrat :o).
Nu myser jag med lillfisen och väntar på att Pappa C ska komma hem från match. Här har det snöat massor idag. Julia har stått i fönstret och tittat på snöflingorna som faller och pratat och pratat. Tyvärr har jag inte riktigt förstått vad hon pratat om men jag tror att hon tycker allt det vita utanför är fint :o)





vitt,vitt, vitt.....

Äntligen Fredag!

Veckan har gått snabbt och nu var det fredag igen! Ikväll blir det idol (heja olle) och kreolsk gryta. Shacke kommer hit äter,myser och hejar med oss.
 Imorgon bär hon och jag iväg till Kivik på spa med 9 andra tjejer. Ska bli jätte kul och framförallt såååå skönt. Badabubbel,dricka vin och vila upp oss. Det kan behövas ibland. I helgen blir det alltså bara Julia och Pappa C hemma, en riktig pappa dotter helg. Enligt Christian ska dem göra MASSOR. Mysa en hel del, äta mycket gott, åka pulka, busa,gå på stan och äta framförtv:n. Det sistnämda får man nämligen INTE göra när mamma är hemma. Vad är det dem säger? När katten är borta,dansar råttorna på bordet!
 

Jag avslutar med att ge er bilder från förra fredagen när Julia och Ella gick loss på Ikea. Två intensiva, bestämda tjejer men ack så lyckliga och charmiga. Vi fick pausa en stund i skötrummet där tjejerna fick leka loss lite.

Ha en trevlig helg alla och vi ses på måndag. Lite piggare och mer utvilad!

Kramar





RSS 2.0